Σεμινάριο Internet of Things (ΙοΤ) από το Πανεπιστήμιο Πατρών
Ξεκινάει το κορυφαίο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό σεμινάριο πάνω στο Διαδίκτυο των πραγμάτων (IoT) με την σφραγίδα του Πανεπιστημίου Πατρών!
Το Πανεπιστήμιο Πατρών αποτελεί το κορυφαίο Πανεπιστημιακό ίδρυμα στην Ελλάδα που προσφέρει Πανεπιστημιακά e-learning με Πιστοποιητικό και Ευρωπαϊκές μονάδες ECTS πάνω σε δημοφιλή για την αγορά εργασίας αντικείμενα αιχμής.
Ένα τέτοιο πρόγραμμα αποτελεί το νέο σεμινάριο (e-learning) πάνω στο Διαδίκτυο των πραγμάτων (Internet of Things - IoT) όπου ο επιμορφούμενους μπορεί να εξειδικευτεί και να λάβει Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό επιμόρφωσης ΙοΤ.
Το πρόγραμμα πραγματοποιείται εξ ολοκλήρου εξ αποστάσεως και έχει διάρκεια 4 μήνες (200 ώρες).
Περιλαμβάνει 6 θεματικές ενότητες και παρέχει 7 Πιστωτικές Ευρωπαικές μονάδες (ECTS).
To e-learning ξεκινάει 02 Δεκεμβρίου.
Περιγραφή Προγράμματος IoT
Σε όλο το φάσμα της κοινωνικής και επαγγελματικής ζωής μπαίνει με πολύ γρήγορο ρυθμό το Διαδίκτυο των πραγμάτων ή αλλιώς IoT (Internet of Things).
Πρόκειται για ένα δίκτυο αντικειμένων συνδεδεμένων στο διαδίκτυο, ικανά να συλλέγουν και να ανταλλάσσουν δεδομένα.
Τι είναι ο IoT Specialist
Ο IoT Specialist θα αποτελεί πλέον έναν απαραίτητο επαγγελματία για μια μεγάλη γκάμα εταιρειών και κλάδων. Πρόκειται για τον επαγγελματία, ο οποίος σχεδιάζει και αναπτύσσει εφαρμογές και συσκευές όπου θα ανταλλασουν δεδομένα και θα διαχειρίζονται στην λογική του Διαδικτύου των πραγμάτων.
Το σεμινάριο IoT του Πανεπιστημίου Πατρών προετοιμάζει μελλοντικούς επαγγελματίες και τους εφοδιάζει εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες ώστε ισχυροποιήσουν τη θέση τους στην αγορά εργασίας.
-
400 εκατομμύρια σπίτια με συστήματα έξυπνων σπιτιών ως το 2025
400 εκατομμύρια νοικοκυριά θα έχουν εγκαταστήσει τουλάχιστον ένα σύστημα έξυπνων σπιτιών μέχρι το 2025. 170 δισεκατομμύρια δολάρια θα πέσουν στην αγορά.
-
Το 70% των νέων οχημάτων παγκοσμίως θα είναι online
Κάθε μέρα, όλο και περισσότερα αυτοκίνητα συνδέονται στο διαδίκτυο. Στις αρχές του 2024 αναμένεται να είναι το 70% των αμαξιών.
-
Η παγκόσμια αξία της αγροτικής αγοράς IoT είναι πάνω από 4 δις
Μέχρι το 2025, είναι αναμένεται να διπλασιαστεί η αξία του και να φτάσει τα 7 δισεκατομμύρια δολάρια, χάρη στο κίνημα «έξυπνης γεωργίας».
Σε ποιους τομείς εφαρμόζεται;
- Στα έξυπνα σπίτια
- Στην αυτοκινητοβιομηχανία
- Στην Κατασκευή
- Στην Υγεία
- Στο εμπόριο
- Στα Logistics
- Στην Γεωργία
- Στο δημόσιο
- Στον τομέα του fitness, με τη χρήση wearable συσκευών
- Στα σώματα ασφαλείας και στον στρατό
- Στη Ναυτιλία
Σε ποιους απευθύνεται - Δυνατότητα Διεθνούς Πιστοποίησης
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους θέλουν να λάβουν τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες στο ΙοΤ με Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ώστε να ισχυροποιήσουν τη θέση τους στην αγορά εργασίας. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο που επιθυμεί να αποκτήσει γνωστικό υπόβαθρο σχετικό με Internet of Things .
Πιστοποιηθείτε για 1η φορά στην Ελλάδα ως “Internet of Things Specialist” με Διεθνή Πιστοποίηση Προσόντων
Ο επιμορφούμενος με την ολοκλήρωση του επιμορφωτικού προγράμματος θα λάβει το Πτυχίο του από το Πανεπιστήμιο Πατρών ενώ έχει και δυνατότητα εάν θέλει να δώσει εξετάσεις για να λάβει και ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ πάνω στο Internet of Things από το κορυφαίο φορέα Πιστοποίησης PQR.
Το Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης από το Πανεπιστήμιο Πατρών
Θεματικές ενότητες
Θ.Ε. 1: Εισαγωγικές έννοιες
Θ.Ε. 2: Εισαγωγή στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και στις εφαρμογές του IoT
Θ.Ε. 3: Εισαγωγή στις τεχνολογίες επικοινωνίας IoT
Θ.Ε. 4: Εισαγωγή στην ασφάλεια, το απόρρητο στο Internet of Things
Θ.Ε. 5: Συσκευές IoT
Θ.Ε. 6: Επιχειρηματική αξία στο IoT